Comunitate

S-a întors roata:americanii nu sunt primiți în Europa!

Tările Uniunii Europene, care sunt nerăbdătoare să îşi relanseze economiile, sunt pregătite să nu permită accesul americanilor pe teritoriul lor, pentru că Statele Unite nu au reuşit să ţină sub control pandemia de coronavirus, a relatat marţi New York Times, citând liste preliminare cu călătorii din afara UE care vor fi acceptaţi în cadrul măsurilor de redeschidere, transmite Reuters.


Statele Unite, care au cele mai multe cazuri de coronavirus din lume şi înregistrează o creştere a numărului de infecţii noi, vor fi în aceeaşi categorie cu Brazilia şi Rusia, potrivit New York Times, care citează propunerea discutată.
Casa Albă nu a comentat imediat informaţia.

Un diplomat UE a spus că Executivul UE a propus trei criterii pentru a permite accesul pasagerilor din ţări terţe, inclusiv situaţia epidemiologică din ţara respectivă, dar statele membre ale Uniunii vor stabili care vor fi indicatorii şi pragurile.

”Nu există o listă de ţări, doar o listă de criterii”, a declarat un alt diplomat european.

Cel de-al doilea diplomat a spus că statele membre analizează utilizarea ratei de infectare la 100.000 de persoane, pentru a decide dacă vor permite accesul pasagerilor, dar nu au stabilit care va fi pragul acestui criteriu. Pragul va trebui să ia în considerare factorii care influenţează siguranţa acestor date, cum ar fi capacitatea de testare pentru Covid-19 a unei ţări.

La începutul acestei luni, Comisi Europeană a recomandat ca UE să îşi deschidă treptat graniţele pentru călătorii din afara Uniunii începând din luna iulie şi să folosească trei criterii pentru a decide din ce ţări vor fi acceptaţi călătorii: ţările vor trebui să aibă Covid-19 sub control cel puţin la nivelul mediei UE, să aibă măsuri de prevenireî n timpul călătoriilor şi să accepte călători din UE.

Statele membre vor discuta criteriile miercuri, dar nu există o garanţie că va fi luată o decizie.

În luna martie, când numărul cazurilor era în creştere în Europa, preşşedintele Donald Trump a interzis accesul majorităţii cetăţenilor din UE în Statele Unite, pentru a limita extinderea epidemiei, spre nemulţumirea oficialilor UE.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: