Justiție

S-au uitat la meci, apoi l-a omorât. "A căzut de sobă, dracu să-l ia"

Un pensionar din Buzău a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru că și-a omorât prietenul de pahar, după ce s-au uitat împreună la un meci de fotbal. Sentința Tribunalului Buzău din 29 noiembrie nu este definitivă, dar autorul crimei este oricum în arest preventiv.

Fapta s-a petrecut în luna mai a acestui an. Cei doi au băut bere la bufet, apoi au mers acasă la inculpat, pentru a vedea un meci de fotbal la televizor. Cel care urma să moară a adus cu el o jumătate de litru de țuică.

“După terminarea meciului între inculpat şi victimă s-a produs un incident spontan şi potrivit declaraţiei inculpatului, „victima s-a ridicat de pe pat, a sărit pe el şi a început să îl lovească cu pumnii în cap”.

În această împrejurare, inculpatul a luat de pe masă un cuţit cu lungimea lamei de circa 25 cm şi de frică a dat în victimă.

Inculpatul a declarat că nu a văzut în ce zonă a lovit-o pe victimă cu cuţitul, însă după agresiune a ieşit afară unde a stat vreo 10-15 minute afară şi crede că acest aspect a avut loc în jurul orelor 23:30, după care a revenit în casă şi a observat că prietenul decedase”, se arată în documentul de la instanță.


„Inculpatul, după ce a decedat victima, a sunat de patru ori la SNUAU 112 prima dată la ora 00:31 când a susţinut că „a venit unul peste mine şi e gata să moară aici... s-a tăiat aici, păi m-a atacat ... a venit el la mine”.


La ora 00:32, inculpatul a declarat operatorului „domnule ... a venit, a băut, a căzut în ... balamuc ... a căzut de sobă, ... dracu să-l ia ... eu ştiu ce a ... i-am spus ... pleacă mă ... hai că mai suflă ...” .


La un moment dat, fiind întrebat de operator dacă s-au îmbrâncit, inculpatul a negat acest lucru, declarând că „nu, vai de capul meu ... nu ... n-am avut nicio gară ... da a picat ... da, a picat pe mine ... a căzut de o plită cu capul ... lasă că vine legea ... şi spune cuvântul.”


La ora 00:52, inculpatul a sunat din nou şi i-a spus operatorului 112 printre altele „da, a murit, n-am mai avut ce să-i mai fac ... a picat ... a luat un cuţit, s-a tăiat ... nici eu nu ştiu, eu nu am pus mâna pe el”.
Din păcate, hemoragia puternică a dus la decesul bărbatului înjunghiat.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: