Politică

Salariu de șapte mii de euro pentru un fost senator PSD

Radu Cosmin Preda, fost senator PSD în mandatul 2016-2020, a fost numit Director General Activități Suport la ANRE, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Preda este absolvent al Facultății de Mecanică din Universitatea Craiova și nu a avut legături cu domeniul energiei până la angajarea sa în instituție, cu câțiva ani în urmă.



Salariul net al lui Radu Cosmin Preda este de circa 7.000 de euro lunar, potrivit surselor G4Media.

Radu Cosmin Preda a fost senator PSD de Dolj. Potrivit Libertatea, el și-a început cariera ca expert parlamentar, în 2003, iar în 2013 a ajuns Director la Regia Autonomă de Transport din Craiova. Înainte de a ajunge senator era Administrator public la Primăria Municipiului Craiova. El a fost un apropiat al Liei Olguța Vasilescu, dar a plecat din PSD înainte de alegerile din 2020 și a candidat la parlament pe listele PMP, partid care nu a intrat în Parlament.


 
El nu are nici o experiență relevantă în domeniul energiei. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este instituția-cheie care reglementează și controlează activitatea din acest sector strategic.


Până la publicarea articolului, Preda nu a răspuns apelurilor și mesajelor G4Media pentru a-și prezenta poziția pe acest subiect.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: