Externe

Săptămâna viitoare, la Madrid, începe vaccinarea cu un vaccin împotriva Covid-19 aflat în testare

Un vaccin-candidat împotriva covid-19 al companiei americane Johnson & Johnson urmează să fie testat într-un spital din Madrid, începând de săptămâna viitoare, în cadrul primelor teste clinice în Spania, cea mai afectată ţară din Europa de pandemie, care înregistrează peste 500.000 de contaminări cu noul coronavirus, relatează Euronews.

”Sunt mai multe tipuri de motivaţie”, declară coordonatorul cercetării la Spitalul La Paz din Madrid, Alberto Borobia, ”însă mulţi voluntari au peste 65 de ani sau prezintă un profil cu risc şi au decis să participe la aceste teste, pentru a se vaccina cât mai rapid posibil şi a se proteja odată cu apropierea iernii”, scrie news.ro.

  
Aceste teste clinice din faza 2 vizează 150 de voluntari în Spania, în urma încheierii cu succes a fazei 1 în Statele Unite şi Belgia. Însă rezultatele urmează să fie cunoscute către sfârşitul anului.

”Faptul că dispunem de date referitoare la populaţia ţării noastre va fi foarte important în privinţa analizei”, continuă el, ”pentru a dovedi eficienţa vaccinului şi a-i cunoaşte interacţiunile”.

 
Aproape 140 de vaccinuri împotriva covid-19 sunt în curs de elaborare în lume, potrivit unui jurnalist de la Euronews, Jaime Velazquez.

Treizeci dintre ele sunt testate pe oameni, însă, potrivit cercetătorilor, numai zece ar urma să se dovedească eficiente. De obicei, sunt necesari ani de zile în vederea dezvoltării unui vaccin sigur, însă, de această dată, unele ar putea fi disponibile încă de anul viitor, potrivit jurnalistului.

Vizualizări: 451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: