Justiție

Șase arme și sute de cartușe confiscate de la braconieri

IPJ Bistrița Năsăud a făcut vineri percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor. În primă fază, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 36 ani, din Livezile, în care se mai afla un pasager de 23 ani, din Feldru.

Asupra tânărului de 23 ani, poliţiştii au găsit o armă letală cu destinaţia vânătoare şi un cartuş, pe care acesta le deţinea ilegal, armă despre care există suspiciunea că ar fi fost folosită la o acţiune de braconaj.

La aceeaşi dată, pe raza localităţii Ilva Mică, poliţiştii au prins în flagrant un alt bărbat, de 59 ani, din localitate, în timp ce transporta cu autoturismul său o armă letală cu destinaţia vânătoare, deţinută ilegal.

Cu ocazia extinderii investigaţiilor, privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj cinegetic, au fost efectuate două percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Feldru şi Ilva Mică. În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate 6 arme letale, respectiv un dispozitiv de armă letală confecţionat artizanal, dintre care 5 au fost deţinute fără autorizaţie. Totodată au fost ridicate 237 de cartuşe deţinute ilegal, 101 de trofee de mistreţ (colţi) şi telefoane mobile.

Bărbaţii de 59 ani, respectiv 23 ani, în complicitate cu alţi trei cu vârstele cuprinse între 24 ani şi 36 ani, sunt cercetaţi pentru faptul că în perioada 2017 - 30 noiembrie a.c., ar fi folosit aceste arme pentru comiterea mai multor infracţiuni de braconaj cinegetic.

Astfel, faţă de bărbaţii de 59 ani şi 23 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, aceştia urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu propunerea luării unor măsuri preventive. De asemenea, în această cauză a fost reţinut şi un bărbat de 24 ani, din Ilva Mică, faţă de care, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj cinegetic, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: