Administrație

Scenarii oficiale pentru ce e mai rău

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus.

La rândul său, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat că scenariul 1 sau faza 1 presupune existenţa de la 0 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, următorul - între 25 şi 100 de cazuri, apoi între 100 şi 2.000 de cazuri şi ultimul - peste 2.000.

"Suntem obligaţi să luăm în considerare aceste cazuri, nu înseamnă că vom ajunge acolo. Este o situaţie normală de a face toate pregătirile şi în aceste scenarii se au în vedere mai ales pregătirile medicale", a spus Arafat.

Marcel Vela a adăugat că, în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), s-a votat pentru ca grupul de suport tehnico-ştiinţific din gestionare bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României să poată emite hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a CNSSU.

"Pentru operativitate, pentru a nu convoca CNSSU în fiecare zi, (...) am decis să votăm o modalitate operativă şi eficientă: am abilitat grupul de suport tehnico-ştiinţific din gestionare bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României să emită hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a CNSSU, în condiţiile în care acestea vor fi transmise în prealabil tuturor membrilor care vor avea posibilitatea de a propune modificări într-o perioadă de timp de maxim opt ore

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: