Comunitate

Școli rămase fără copii transformate în capele

Îmbătrânirea României duce la situații macabre în unele localități unde școlile rămase fără copii sunt transformate în capele mortuare.

România îmbătrânește și an de an se nasc tot mai puțini copii iar din acest motiv se ajunge la situații triste de genul celei dintr-o comună din județul Bistrița Năsăud. Două școli rămase fără elevi vor deveni capele mortuare după ce ambele unități de învățământ au fost făcute recent cu bani de la Banca Mondială.

Doar 15 elevi au mai rămas în comuna Șintereag din județul Bistrița- Năsăud iar aceștia fac zilnic naveta spre alte școli. Clădirile în care funcționau cele două unități de învățământ au fost abandonate de 6 ani - deși erau construite, cu cel mult 10 ani în urma, cu bani de la Banca Mondială. Acum, conducerea primăriei vrea să transforme școlile în capele mortuare.

În acest moment, în niciuna dintre localitățile care aparțin comunei nu există capele. Potrivit legii, persoanele decedate nu se mai pot ține la domiciliu, dar localnicii nu au altă posibilitate.

Autoritățile locale susțin că cele două clădiri pot fi transformate din nou în unități de învățământ în cazul în care numărul copiilor va crește.

Vizualizări: 37

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: