Eveniment

Scurgeri de gaze într-o secție de spital. Medici și pacienți evacuați

Pacienţii şi cadrele medicale de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, în total 16 persoane, au fost evacuaţi joi, pentru câteva zeci de minute, după ce la parter şi la primul etaj al imobilului s-a simţit miros de gaze, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Cornel Gogolan.

Acesta a precizat că măsurătorile au indicat că sunt scurgeri de gaze, iar reprezentanţii furnizorului au oprit alimentarea cu gaze naturale în Secţia Psihiatrie din Slatina.

După aerisirea spaţiilor, pacienţii şi cadrele medicale s-au reîntors în imobil, iar potrivit managerului spitalului, Cătălin Rotea, în cazul în care defecţiunea care a provocat scurgerile nu va fi remediată până în această seară, saloanele vor fi încălzite cu ajutorul aerotermelor.

"Am avut o sesizare privind miros de gaze în incinta Secţiei Psihiatrie a Spitalului judeţean de Urgenţă Slatina. La faţa locului s-a deplasat echipajul CRBN, un echipaj de prim ajutor, precum şi reprezentanţi ai furnizorului de gaze. S-au confirmat scurgerile, pe la electrovalvele de la centrale. Echipele de la gaze sunt prezente la faţa locului, alimentarea cu gaze a fost oprită. Preventiv, la începutul intervenţiei au fost evacuate 16 persoane, 14 pacienţi şi două cadre medicale de la parter şi de la primul etaj, însă toţi s-au reîntors în imobil acum. Nimeni nu a acuzat stări de rău, nu a fost nevoie să se acorde ajutor medical. S-a făcut aerisirea încăperilor, s-a sistat alimentarea cu gaze până la remedierea defecţiunii", a precizat reprezentantul ISU Olt.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: