Administrație

Se vorbește tot mai des de pașaportul digital de vaccinare

Companii importante, organizații din domeniul sănătăţii și organizații nonprofit au anunțat joi dimineață că lucrează împreună pentru a crea un pașaport digital de vaccinare, în așteptarea momentului în care oamenii vor trebui să dovedească statutul lor de persoană imunizată, transmite Business Insider.

 
Iniţiativa de Acreditare a Vaccinării (VIC), o coaliție de organizații, inclusiv Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo, dezvoltă standarde tehnice pentru a verifica dacă cineva și-a făcut vaccinul, se arată într-un comunicat. Tehnologia va ajuta la depistarea  persoanelor care pretind în mod fals că sunt imune la virusul mortal, se mai arată în comunicat.

 
VIC a transmis că persoanele fără smartphone-uri ar putea primi coduri QR tipărite pe hârtie pentru a demonstra au fost vaccinaţi. Companiile aeriene precum Virgin Atlantic, United Airlines, Swiss International Air Lines, Lufthansa și JetBlue au declarat în decembrie că vor începe să solicite un permis de sănătate digital ca dovadă a faptului că pasagerii nu sunt infectaţi cu coronavirus.

 
Paşaportul  a fost creat de unul dintre membrii VIC, The Commons Project, și este conceput pentru a verifica testele negative COVID-19 ca standard internațional.

„Scopul inițiativei de acreditare a vaccinării este de a împuternici persoanele cu acces digital la dosarele lor de vaccinare, astfel încât să poată utiliza instrumente precum CommonPass pentru a reveni în siguranță la călătorii, la serviciu, la școală și la viață, protejând în același timp confidențialitatea datelor”, a spus Paul Meyer, CEO al The Commons Project Foundation, o organizație non-profit din Geneva care este membru al VIC.

"Pentru o anumită perioadă de timp, majoritatea dintre noi va trebui să demonstreze fie testarea negativă a COVID-19, fie o stare de vaccinare actualizată pentru a face rutina normală a vieții noastre", a spus dr. Brad Perkins, șeful ofițer medical la Commons Project Foundation, pentru New York Times .

Asta se va întâmpla, a adăugat dr. Perkins, „fie că urci într-un avion și mergi într-o altă țară, fie că mergi la muncă, la școală, la magazin alimentar, la concerte live sau evenimente sportive”.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: