Justiție

Sechestrați în cămine de bătrâni și lăsați fără bani. Arestări!

Patru angajaţi ai unor cămine private de bătrâni din Sectorul 6 au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după ce au sechestrat, agresat şi şantajat mai mulţi vârstnici pentru bani, a anunţat Poliţia Capitalei. Doi dintre cei patru angajaţi au fost prinşi când au obligat un bătrân să scoată 65.000 de lei din bancă.

„Joi, 14 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară şi 7 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă, şantaj, tentativă la înşelăciune în formă continuată, tâlhărie, fals intelectual şi uz de fals.

În fapt, la data de 27 martie a.c., Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenţiei s-a prezentat o persoană vârstnică, însoţită de alte 2 persoane, al căror comportament i-a creat suspiciuni, solicitând efectuarea unei retrageri de 65.000 de lei.

Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au prins în flagrant două persoane, un bărbat şi o femeie, care ar fi determinat persoana vătămată să accepte transferul sumei de 65.000 de lei din conturile personale, în conturile societăţii la care bănuiţii erau angajaţi. Femeia şi bărbatul au fost conduşi la sediul subunităţii de poliţie pentru audieri”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.



Ulterior, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă, că în perioada septembrie 2021- iulie 2022, 6 femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, în calitate de angajaţi la două cămine private de bătrâni, din Sectorul 6, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanelor aflate în aceste centre, ar fi agresat 10 vârstnici, apoi i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal şi i-ar fi santajat în vederea obţinerii unor bunuri patrimoniale, mai indică sursa citată.

Astfel, la data de 14 iulie au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară şi 7 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind depistate şi conduse la audieri. Pe parcursul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă.

„În baza probatoriului administrat, trei femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, au fost reţinute. De asemenea, şi bărbatul de 40 de ani a fost reţinut.

Ulterior, au fost prezentaţi instanţei de judecată, dispunându-se faţă de aceştia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către Secţia 20 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii a 17 infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, 15 infracţiuni de purtare abuzivă, 5 infracţiuni de şantaj, o tentativă la infracţiunea de înşelăciune în formă continuată, o infracţiune de tâlhărie, fals intelectual şi uz de fals”, mai arată sursa menţionată.

Poliţia Capitalei mai precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: