Politică

Șef la stat, doar cu carnetul de partid

Mihai Neacșu, fratele secretarului general al Guvernului Marian Neacșu (PSD) a fost numit în Consiliul de Administrație la Autoritatea Aeronautică Civilă, deși, timp de 24 de ani, a lucrat doar la o firmă de cultivare de produse agricole.

Conform CV-ului lui Mihai Neacșu, acesta a absolvit în 1998 Facultatea de Inginerie Mecanică de la Universitatea Politehnică din București, iar apoi a urmat un master în cadrul aceleiași universități cu specializarea Procese si Aparate Termice. Ulterior, acesta a lucrat la Estrella Imex SRL, o firmă de familie specializată în cultivarea produselor agricole, timp de 24 de ani. Aici acesta a ocupat mai întâi funcția de director de vânzări, iar apoi, din 2008, cea de administrator. În concluzie, cunoștințele lui Neacșu privind siguranța traficului aerian, adică principalul obiect de activitate al Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), sunt aproape inexistente.

Conform Libertatea, care citează contractul de mandat al lui Neacșu, acesta a fost numit administrator AACR pe 25 februarie 2022 de către ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, care i-a prelungit apoi contractul. Conform contractului, Neacșu ar urma să primească o remunerație lunară de 12.600 de lei, însemnând aproximativ 7.400 de lei net.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: