Justiție

Șef nou la ANP, înainte de proteste

Comisarul şef de penitenciare Cristian Pleşa a fost împuternicit la conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, după ce mandatul lui Marian Dobrică a expirat, iar acesta a anunţat că nu-şi mai doreşte un nou mandat.

Ministrul Justiţiei a precizat, marţi, că împuternicirea a fost dispusă de fostul ministru Tudorel Toader şi nu de ministrul interimar Ana Birchall.

”La data de 22 aprilie 2019, domnul comisar şef de penitenciare Marian Dobrică, director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ca urmare a expirării detaşării la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi a expirării împuternicirii în funcţia de director general la data de 07.05.2019, a solicitat nominalizarea unei alte persoane pentru a fi împuternicită în această funcţie, menţionând că nu mai este de acord cu realizarea unei noi detaşări şi împuterniciri în funcţia de director general”, a transmis, marţi, Ministerul Justiţiei.

Sursa citată a precizat că a fost împuternicit comisarul şef de penitenciare Cristian Pleşa în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

”Împuternicirea a fost realizată de către fostul ministru al justiţiei Tudorel Toader, prin Ordinul nr. 2005/C din 24.04.2019”, a mai precizat Ministerul Justiţiei.

Sindicaliștii din penitenciare amenință cu proteste din cauza orelor suplimentare neplătite, a lipsei de personal și a salarizării necorespunzătoare. 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: