Economie

Șefii CNAIR, ca și schimbați. Ministru: Procesul de selecţie a fost viciat

Procesul de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al Companiei de Drumuri a fost viciat şi aştept să primesc mai multe elemente pentru a lua o hotărâre, nu peste multe zile, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, după preluarea mandatului.

"Ţineţi-vă bine: CNAIR, prin directorul general Scarlat, prin două adrese, în 18 octombrie şi în 4 noiembrie, solicită Direcţiei de Management şi Guvernanţă Corporativă anularea acestui proces - am aici documentele -, spunând printre altele: procesul de selecţie este unul discriminatoriu. Ce condiţii erau puse: să fi condus o companie cu minimum 5.000 de angajaţi - oare cine o să fie respectivul? - cu bugete peste un miliard de euro, să fi fost în top management minimum un an şi patru luni - oare cine a fost un an şi cinci luni director? Mai urma să îi spună înălţimea, greutatea şi culoarea ochilor şi era clar. Acestea erau condiţiile de participare la selecţie. Mai mult, membrii Comitetului de Remunerare şi Nominalizare desemnaţi prin decizia Consiliul de Administraţie, cei care trebuiau să stabilească condiţiile, erau şi candidaţi şi, culmea, au fost şi selectaţi doi dintre ei: domnul Mihalache şi doamna Bumbac. Profilul candidatului trebuia stabilit de AGA, spunea altă condiţie. Această hotărâre nu există", a explicat Bode.

Ministrul a făcut un apel public la Registrul Comerţului să nu înregistreze hotărârea AGA a CNAIR cu numirile noilor membri ai Consiliului de Administraţie, deoarece nu conţine toate elementele.

"În condiţiile în care, totuşi, în 4 octombrie - nu întâmplător am spus că voi trata cu maximă atenţie toate deciziile luate în această instituţie în intervalul 10 octombrie - 4 noiembrie - se adoptă respectiva hotărâre, se finalizează procesul de selecţie şi, cu toate că un membru selectat nu depune declaraţia de exercitare a mandatului, conform legii, mai exact acceptarea, cu toate că un membru din cei cinci selectaţi nu depune această declaraţie, totuşi persoana responsabilă din CNAIR depune hotărârea AGA la Registrul Comerţului pentru a fi înregistrată. Fac un apel public către decidenţii Registrului Comerţului: să nu înregistreze această hotărâre în condiţiile în care nu sunt suficiente elemente. Doar câteva v-am prezentat aici, care spun că acest proces de selecţie a fost viciat. Aştept să primesc şi alte elemente şi voi lua urgent o decizie, nu peste multe zile", a explicat Lucian Bode.

Întrebat dacă îl va demite pe directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, ministrul a răspuns: "Domnul Scarlat tocmai ce spunea că nu-i bine".

La rândul său, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc, întrebat de jurnalişti ce are de spus în privinţa condiţiilor puse pentru selectarea membrilor CA al Companiei de Drumuri, a spus: "Ce aţi vrea să avem la CNAIR? Oameni care au condus un butic?".

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: