Politică

Simion refuză PSD

Președintele AUR, George Simion, susține că vrea ca formațiunea pe care o conduce să guverneze singură, însă în cazul în care ar trebui să aleagă un partener sau mai mulți este exclusă colaborarea cu PSD.

 
Întrebat cum are de gând să ajungă să guverneze, liderul AUR a precizat, într-un interviu pentru Digi24: „Democratic, prin votul românilor, prin obținerea a 50% + 1 din voturi. Este prima variantă. A doua variantă este să câștigăm un tur 2 de alegeri prezidențiale, care pentru noi, în acest moment, pare ca îl vom disputa cu candidatul PSD. În cea de-a doua variantă, un guvern cu o soluție. Băsescu îi spunea în 2004, cred, soluția imorală, cu un premier care să obțină 50%+1 din voturile parlamentarilor, nominalizat fiind de președintele țării”.


George Simion a lăsat să se înțeleagă că e gata să colaboreze cu PNL sau USR. „Trăim un joc democratic în care înțelegeri, alianțe, coaliții se fac. Singurul scenariu pe care eu îl exclud este o coaliție de guvernare cu PSD, în rest, toate jocurile sunt deschise”, a completat liderul AUR.

 

Simion a și precizat de ce nu vrea o colaborare cu social-democrații: „PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR”.

Președintele AUR a subliniat și care ar fi o condiție esențială pentru o bună cooperare cu liberalii „PNL într-o variantă în care se agreează, de exemplu, propunerea noastră de a avea în loc de 3.300 aproape de primari 1.401 de primari. În felul ăsta facem o schimbare la nivelul administrației locale. Într-o variantă în care se îmbrățișează o schimbare și la nivelul administrației centrale și reducem două treimi din cele 60-70 de instituții de control care în momentul ăsta pot opri activitatea unei firme, de exemplu, pentru că nimeni nu vorbește despre antreprenorii români”, a declarat Simion.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a precizat că după alegerile europarlamentare va fi anunțat și candidatul formațiunii la prezidențialele din 2024.
 

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: