Sport

Simona Halep a pierdut finala de la Doha

Simona Halep a fost învinsă de belgianca Elise Mertens cu 3-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului WTA de la Doha, dotat cu premii totale de 916.131 dolari.

Halep, care de luni va fi numărul 2 în lume, a dominat prima jumătate a meciului şi părea că se îndreaptă spre o victorie destul de facilă, dar a început să greşească tot mai mult şi a pierdut după două ore şi 13 minute.

”Sincer, mi-aș fi dorit să ridic acest acest trofeu frumos, dar nu am putut face asta azi. Elise merită această victorie. Felicitări! A fost o săptămână minunată. Am jucat o finală, ceea ce e mare lucru, chiar dacă am pierdut. E special să joci o finală. A fost o săptămână obositoare, după meciul din Fed Cup. E un sentiment grozav că am reușit să joc finala aici, din nou”, a declarat Simona Halep după meci .

Cristian Tudor Popescu este de părere că totul s-a rupt pentru Simona Halep în setul 2, când Mertens a cerut pauză la vestiar, acuzând probleme medicale: "Mertens a întors meciul printr-un truc. Important este să vedem ce anume problemă fizică are Simona. Finală la Doha e foarte bine, mergem mai departe. Meciul s-a întors în urma unui truc al lui Mertens, e legal, la 2 – 0 în setul 2 pentru Simona, Mertens a cerut pauză de vestiar, în mod evident a fost o prefăcătorie, nu avea nimic la spate aşa cum pretindea. A venit de la vestiar foarte repede şi a jucat foarte bine după aceea. Simona nu a reuşit să revină după acea întrerupere".

Simona Halep, campioană în 2014 şi semifinalistă anul trecut, a primit un cec de 84.850 dolari şi 305 puncte WTA. Belgianca este recompensată cu 158.895 dolari şi 470 de puncte WTA.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: