Sport

Simona Halep s-a oprit în sferturi la Dubai

Simona Halep a fost învinsă în sferturile de finală ale turneului de la Dubai, după un meci în trei seturi cu Belinda Bencic, scor 6-4, 4-6, 2-6. Românca a cedat în primul rând din punct de vedere fizic. Partida cu jucătoarea din Elveţia a fost a noua în ultimele 13 zile.

Simona a avut câteva şanse bune de a încheia cu o victorie în setul secund, când a avut şanse de break la 2-1 şi 3-2, dar în cele din urmă Bencic le-a slavat, apoi a reuşit să întoarcă soarta meciului în favoarea ei. După acest rezultat, locul secund în ierarhia WTA este în pericol. În cazul în care se impune la Dubai, Petra Kvitova o va depăşi în clasament.

Înaintea competiţiei, Simona era amenninţată şi de Karolina Pliskova, şi de Petra Kvitova, dar prima a ieşit surprinzător, în faza sferturilor de finală, şi a pierdut orice şansă de a o depăşi în clasament pe constănţeancă. Însă pericolul rămâne şi e unul destul de mare, pentru că Petra Kvitova, care a urcat deja pe locul 3 în clasamentul live, poate trece peste Simona, în cazul în care va ridica trofeul deasupra capului. Halep va rămâne cu 5.727 de puncte, Kvitova are în acest moment 5.370 de puncte, dar un succes ar duce-o la 5.920 de puncte.

Prima în clasament va rămâne Naomi Osaka, eliminată încă din primul tur de la Dubai, iar singura care mai poate produce modificări importante în top 10 este ucraineanca Elina Svitolina. Aflată pe locul 8 WTA, ea ar putea urca până pe locul al patrulea, triumful ducând-o la 5.450 de puncte.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: