Comunitate

Șofer de TIR prins cu sticla de bere la volan

Prins cu sticla de bere la volan, la Iași un șofer de TIR din Republica Moldova le-a explicat polițiștilor că bea de frică, pentru că în România sunt multe curbe.

Polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest și au descoperit că șoferul a consumat o cantitate importantă de alcool. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

„Pe 9 august 2021, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 47 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 8 august 2021, acesta ar fi condus un autocamion cu remorcă, pe DE 583, fiind sub influența alcoolului. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În sânge, șoferul avea o alcoolemie de 2.56 miligrame alcool pur, scrie bzi.ro.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: