Eveniment

Șofer drogat la volan

Un tânăr de 28 de ani din comuna Şimnicu de Sus şi un cetăţean german au fost depistaţi conducând sub influenţa drogurilor, în timpul controalelor efectuate de poliţiştii din Dolj.

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au oprit pentru control, pe strada Amaradia din municipiu, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 36 de ani, cetăţean german, care a a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv pentru canabis. Şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

De asemenea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj au oprit pentru control, în comuna Şimnicu de Sus, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din localitate. Tânărul a testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru canabis. De asemenea, a fost testat şi cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit pe numele tânărului un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive.

"Şi în acest weekend, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj acţionează pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere prin depistarea persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, poliţiştii au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, din care două infracţiuni de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive şi două infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului", informează IPJ Dolj.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 36 pentru depăşirea vitezei legale, şase pentru alcool, câte una pentru depăşire neregulamentară, neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate auto, conducere agresivă, nerespectarea culorii semaforului şi 47 pentru alte abateri, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată, poliţiştii au reţinut 24 de permise de conducere şi au retras şase certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa şi Biroului Siguranţă Şcolară au desfăşurat, sâmbătă, o activitate preventivă în comuna Pleniţa, activitate ce a vizat informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra efectelor nocive ale consumului de droguri. În cadrul activităţii, au fost oferite informaţii menite să conştientizeze tinerii, şi nu numai, în privinţa riscurilor şi consecinţelor negative ale consumului de droguri şi substanţe psihoactive, consecinţele asupra performanţelor şcolare, vieţii familiale sau sociale, discutându-se totodată şi despre prevederile legislative în materia traficului şi consumului de droguri. 

Vizualizări: 51

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: