Externe

Soldații spanioli construiesc tabere pentru culegătorii de căpșuni

Autorităţile spaniole au trimis soldaţi să construiască o tabără pentru culegătorii de căpşuni imigranţi, după criticile ONU privind condiţiile "inumane" în care trăiesc muncitorii sezonieri de la ferme, a anunţat guvernul sâmbătă, conform Reuters.
  
Raportorul special al ONU privind sărăcia extremă şi drepturile omului, Olivier De Schutter, a declarat vineri într-un comunicat că este necesară o acţiune urgentă pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ''deplorabile" din bidonvilurile lucrătorilor imigranţi sezonieri, înainte să moară oameni.

Trei incendii au izbucnit săptămâna trecută în mahalale ale imigranţilor din apropierea oraşului Huelva din sud-vestul Spaniei, rănind patru persoane. De asemenea, oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat că aşezările supraaglomerate expun muncitorii la riscul de se infecta cu coronavirus.

În urma apelurilor pentru ajutor ale oficialilor locali, o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării a declarat că sâmbătă au fost dislocaţi soldaţi pentru a căuta un loc potrivit unde să construiască o tabără care să-i adăpostească pe muncitori, majoritatea marocani.

De asemenea, o echipă de logistică a armatei a fost trimisă pentru a încerca să prevină posibile focare de coronavirus în aşezările aflate în condiţii precare după incendii, a spus purtătoarea de cuvânt.

Ministerul Sănătăţii a recunoscut joi că sezonierii erau deosebit de vulnerabili la infectarea cu coronavirus din cauza condiţiilor de viaţă şi de muncă supraaglomerate şi nesănătoase.

Spania este una dintre ţările europene cel mai dur lovite de pandemie, cu mai mult de 28.400 de decese.

De la ridicarea restricţiilor după trei luni de izolare, în iunie, s-au înregistrat 281 de noi focare izolate, dintre care peste un sfert au apărut în condiţiile de la locul de muncă.

Autorităţile din Catalonia au impus izolarea provinciei Segria şi a capitalei acesteia Lleida după un vârf al cazurilor de coronavirus legate de muncitori imigranţi care trăiesc în condiţii precare, relatează Agerpres.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: