Justiție

Șova, eliberat: M-am simțit umilit

Dan Şova, Rudel Obreja şi Constantin Niţă au fost eliberați miercuri seara din penitenciar. Decizia nu este definitivă, dar a fost dispusă de judecătorii completului Penal 2 al ICCJ. Punerea de îndată în libertate vine ca urmare a faptului că  avocatii au solicitat suspendarea pedepsei, pe motiv de ilegalitate a completurilor de cinci judecatori.

Fostul senator PSD Dan Şova a declarat,la ieşirea din detenţie, că s-a simțit umilit prin faptul că a fost condamnat pentru o faptă pe care nu a comis-o, cu o decizie de 3-2. Șova mai spus că exact judecătorul care a făcut diferenţa în cazul condamnării sale este cel care nu ar fi trebuit să fie în complet, referindu-se la constituirea ileglă a completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă. 

La rândul său, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, condamnat în dosarul "Gala Bute", a declarat, la ieşirea din închisoare, că ceea ce s-a întâmplat la completurile de 5 judecători este "o imensă ticăloşie".

Completului Penal 2 al ICCJ judecă şi dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare.

Completul 2 Penal este format din Luciana Mera, Simona Encean, Alexandra Iuliana Rus, Lucia Rog, Aida Popa.

Vizualizări: 1,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: