Politică

Șpăgarul Tudorache nu mai este primar, dar este parlamentar

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a fost validat ca deputat din partea PSD desi Marcel Ciolacu a promis in campania electorala ca Tudorache nu va intra in Parlament. 

Surse din Autoritatea Electorala Permanenta au declarat pentru Europa Libera ca Daniel Tudorache a fost confirmat ca deputat de Biroul Electoral Central deoarece nu a existat vreun element pentru ca aceasta candidatura sa fie invalidata.

 
„S-a aflat pe listele PSD, a obtinut mandatul conform numarului de voturi realizat de Partidul Social Democrat in Bucuresti. Nu era treaba Biroului Electoral Central sa ii invalideze mandatul”, a precizat un membru AEP care face parte si din Biroul Electoral Central.

Potrivit sursei citate, comisia de validare trebuie sa constate daca Daniel Tudorache este membru PSD si indeplineste conditiile de eligibilitate pentru pozitia de deputat.

Problema se muta astfel la comisia de validare din Parlament. Pesedistii ar trebui sa ceara explicit ca mandatul lui Daniel Tudorache sa nu fie validat, deoarece acesta nu mai este membru PSD.

„Cu Tudorache nu a mai vorbit nimeni dupa ce a anuntat Ciolacu ca s-a suspendat din partid. Tehnic, nici macar nu este suspendat, a fost doar o declaratie, nu exista o hartie depusa la partid. Stim ca trebuie sa cerem invalidarea mandatului in comisia de validare din Parlament, dar sunt sanse mici sa se intample asta. Ne putem trezi cu o plangere penala din partea lui. E greu de demonstrat ca Tudorache nu mai este membru PSD. Nu va primi mandatul doar daca se ajunge la o intelegere cu el”, au dezvaluit pentru Europa Libera surse din PSD.

 
 

Potrivit acestora, Daniel Tudorache nu si-a manifestat intentia de a renunta la mandatul de deputat pe care l-a castigat in urma alegerilor.

Pe 19 noiembrie 2020, in plina campanie electorala, procurorii DNA l-au acuzat pe Daniel Tudorache de complicitate la trafic de influenta si spalare de bani. Ulterior, el a devenit inculpat in acelasi dosar. Pe numele fostului primar al Sectorului 1 s-a fixat o cautiune de un milion de euro, pe care a platit-o fosta lui sotie.

In plina campanie, Marcel Ciolacu a sustinut ca mandatul de parlamentar al lui Tudorache nu o sa fie validat.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: