Eveniment

Spitalul din Deva va intra sub management militar

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat miercuri la Deva, a anunțat că Spitalul Judeţean de Urgenţă intră sub management militar. Astfel, toate cadrele medicale din această unitate medicală vor fi testate pentru infecţia cu COVID-19.

 
”Am avut o informare de la echipa care am trimis-o în urmă cu câteva zile – epidemiologi, infecționiști și ATI-ști să-mi facă o evaluare. La spitalul din Deva, în acest moment, nu există circuite, iar dacă există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă care trebuie să înceapă cu personalul medical: care este infectat, care dacă a fost infectat este în acest moment negativ și poate continua munca, care nu a fost testat, în ce stare este. Trebuie să vedem ce este cu personalul care este în autoizolare, care fiecare și-a luat-o așa cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcut de DSP, în care să putem spune atâți doctori sunt infectați sau asistenți, atâția sunt în izolare voluntară la domiciliu, atâția sunt carantinați.”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul a avut, miercuri, o întâlnire cu conducerea Instituţiei Prefectului Hunedoara, precum și cu reprezentanți ai Consiliului Judeţean Hunedoara şi ai Primăriei Deva.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: