Eveniment

Spitalul din Piatra Neamț nu avea aviz de la DSP pentru modificările făcute la ATI

DSP Neamț a transmis, duminică seară, printr-un comunicat de presă, că Spitalul Județean unde a avut loc incendiul în urma căruia au murit 10 pacienți intubați la ATI, infectați cu COVID-19, a operat modificări de structură pentru care nu a primit avizul DSP.

Totodată, DSP Neamț mai anunță că în spital a fost modificat circuitul prin construirea unui perete, în vedea măririi capacității ATI pentru bolnavii infectați cu coronavirus și că unitatea spitalicească nu a cerut avizul DSP pentru acest lucru:

”Pentru mărirea capacității secției A.T.I. pentru pacienții pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcționale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie tratați pacienții pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienții pozitivi erau tratați la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică Neamț. Reconfigurarea secției A.T.I. și mutarea pacienților covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și oricare unitate sanitară cu paturi, au obligația de a solicita și de a obține, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcționale”, se arată în comunicatul DSP Neamț.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: