Eveniment

Stimulente financiare pentru personalul medical care va lucra în spitalul modular de la Lețcani

Personalul medical care va fi detașat la Spitalul Modular de la Lețcani,Iași, unitate medicală suport COVID, va primi o serie de stimulente.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a precizat că, în conformitate cu legislația aflată în vigoare, se vor acorda până la două salarii minime pe economie cadrelor medicale care vor profesa acolo.

Acordarea stimulentelor se va face proporțional cu perioada de timp cât aceștia acceptă să fie detașați.

Carmen Dorobăţ: Am găsit o modalitate legală pentru ca si cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infectioase, care vor merge acolo, să aibă o răsplată financiară, pentru că nu trebuie să uităm că tot ceea ce înseamnă cadru medical de la boli infectioase, de sase luni, începând de la infiermieră si brancardier si până la seful de sectie au lucrat într-un ritm deosebit de intens. Stimularea se realizează în conditii legale, în limita a două salarii minime pe economie, de la caz la caz, în functie de gradul persoanei respective si în functie de cât timp va sta persoana respectivă, dacă va sta două săptămâni sau dacă va sta o lună. 

Carmen Dorobăț a mai spus că luni se va face recepția spitalului, pe partea medicală și administrativă.

Spitalul modular de la Lețcani este singurul din țară care întrunește standardele NATO și va oferi 250 de paturi dintre care 100 vor fi pentru Terapie Intensivă.

Vizualizări: 1,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: