Stil de viață

Știți cine este? Indiciu: A jucat în liceenii

Frumos, deștept, premiantul clasei, preferatul profei de mate Isoscel. Vorbim de Șerban, unul dintre personajele principale din Liceenii. Acum este în California, dar nu actor la Hollywood, ci profesor de matematică.

Tudor Petruț, căci despre el vorbim, a emigrat în America. Deși a absolvit Regie de film, în Statele Unite ale Americii este profesor. "California este foarte primitoare, străinii se adaptează ușor pe malul oceanului Pacific. Este o zonă care a fost întotdeauna diversă și inclusivă în care multiple populații trăiesc în suficientă armonie. Viața profesională este foarte competitivă– în cea de–a cincea economie mondială – dar oportunitățile sunt semnificative. Mai puțin în uzina de vise. Hollywood este cu totul aparte, din toate punctele de vedere", a spus acesta într-un interviu pentru revista Life.

Nu e simplu să te transformi din vedetă într-o persoană oarecare, a mai spus fostul actor. Acesta a încercat să intre în lumea filmului american, dar i-a fost imposibil. A explicat însă cum a ajuns să predea matematică. "Între timp am dat examene de licență pedagogică, aflând că se caută profesori de matematică. Fiind absolvent de liceu de mate-fizică – până și în film eram favoritul profei de mate Isoscel – și exmatriculat la cerere de la Facultatea de Construcții, deci știind ceva științe exacte, mi-a fost extrem de ușor să iau examenele. Și să mă obișnuiesc cu programa analitică californiană, mult sub nivelul educației secundare românești de pe vremea mea. Nu a trecut mult timp și am găsit un post de profesor și am rămas în învățământ de atunci", a spus Tudor Petruț.

Acesta are doi copii majori, Ștefan și Alexandru, care știu limba română. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: