Eveniment

Studenții și elevii au scăpat de cozile de la ghișeele din gări.

Studenții și elevii au scăpat de cozile de la ghișeele din gări. Aceştia vor putea să-și cumpere biletele de tren, cu titlu gratuit, online și prin automate de vânzare. Studenții așteptau măsura de aproape trei ani, potrivit Digi24.

Guvernul a aprobat implementarea acestei proceduri, în contextul pandemiei de coronavirus. Ministerul Transportului, CFR Călători și trei organizații studențești au făcut toate demersurile pentru ca guvernul să aprobe modificarea și completarea normelor în ceea ce privește transportul elevilor.

De această facilitate vor putea beneficia și elevii
După ce procedura va fi implementată, studenții vor putea să își creeze profilul de utilizator fie online, fie la casa de bilete. De această facilitate vor putea beneficia și elevii, numai că ei își pot face profilul de utilizator doar la casele de bilete.

Confirmarea, verificarea şi validarea datelor care atesă calitatea de elev sau student şi dreptul de gratuitate la transport se vor efectua o singură dată, pentru fiecare an școlar, respectiv universitar.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România așteaptă detalii clare despre modalitatea prin care se va putea circula de acum înainte. Până la 31 octombrie, încă poate fi folosită vechea procedură, pentru a obține gratuitatea la transport.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: