Eveniment

SUA anunță impunerea de noi sancțiuni pentru Rusia

Statele Unite şi restul marilor economii democratice care fac parte din "Grupul celor şapte" vor dezvălui noi sancţiuni şi restricţii la exporturi care să afecteze "maşinăria de război" rusă, a declarat a declarat un oficial de rang înalt de la Casa Albă.

Liderii G7 s-au reunit la Hiroshima, invazia din Ucraina, aflată de-acum în al doilea an, fiind un subiect important pe ordinea de zi.

Statele Unite au fost vârful de lance al sancţiunilor dure impuse companiilor, băncilor şi persoanelor fizice din Rusia, iar anunţul care urmează să fie făcut este menit să reafirme hotărârea puterilor mondiale de a sprijini Ucraina şi de a strânge şurubul în cazul Moscovei.

Aceste măsuri, la care Statele Unite contribuie cu un set "substanţial" de sancţiuni, vor "face şi mai dificilă alimentarea maşinăriei de război a Rusiei", a precizat sursa citată. Măsurile americane sunt menite să "limiteze în mod semnificativ accesul Rusiei la produsele necesare pentru capacităţile sale de luptă", a explicat înaltul oficial american.

Vizualizări: 42

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: