Comunitate

,,Suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt nici un val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut.,,a spus Emilian Imbri

Potrivit celor mai recente date comunicate de către Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel national, încă 1.059 de persoane au fost confirmate cu COVID-19. Managerul Institutului "Victor Babeș" din București, Emilian Imbri, a comentat situația actuală, declarându-se îngrijorat.

„Faptul că acum sunt 1.059 iarăşi ne face să ne gândim că ar fi bine să ne temperăm cu declaraţiile, să ne uităm la ce se întâmplă în zilele următoare. Eu mă aştept să mai crească cifrele cam după două-trei săptămâni de la începerea şcolii, şi este normal să crească. Dar nu am chiar aşa mari temeri că se va ajunge la 2.000 de cazuri pe zi cum văd specialiştii”, a estimat dr. Emilian Imbri, conform B1 Tv.

 
Acesta a mai precizat că, pentru a vorbi de o imunizare în masă, ar fi nevoie ca peste 40-50% din populaţie să treacă prin boală.

 
„Noi suntem acum la un 5%. Păi dacă noi ne speriem la 5%, ce ar fi să ne trezim dintr-odată cu un 25%? Nu că ne-am speria, cred că am fugi şi ne-am ascunde. Asta ca o pandemie nu să-şi atingă scopul, ci forţa. Ea este oricum în plină evoluţie. În toate ţările numărul infectărilor creşte. Eu cred că în momentul de faţă suntem încă avantajaţi de măsurile pe care le-am luat în martie şi am reuşit atunci să temperăm transmiterea. Ar fi bine să putem să ţinem acest fenomen în frâu, să nu lăsăm să crească numărul zilnic al infectărilor. Pentru că de oprit este imposibil”, a mai precizat expertul, spunând că va mai dura până să avem un vaccin eficient împotriva virusului.

„Pentru că acest virus produce ceea ce niciun alt virus nu e capabil, în corpul uman. Este ceva îngrozitor de răutăcios acest virus. Şi cred că va mai dura până vom avea vaccin. Ca atare, o vaccinare cu o imunizare în masă ar putea să ajute în timp. Cam trei-patru ani de aici înainte mai avem să fim atenţi faţă de acest virus.

Nu ştiu dacă o să scape careva neîmbolnăvit. Nu trebuie să ne sperie boala, ci faptul că nu ştim câţi vor rezista complicaţiilor pe care acest virus le determină în organism. Şi pe care încă nu le ştie nimeni întru totul. Până acum sunt doar câteva lucruri ştiute şi care sunt cam de speriat, ca să zic aşa”, a concluzionat Dr. Emilian Imbri.

Managerul Institutului "Victor Babeș" din București se declară îngrijorat că „țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus”, menționând că lucrurile se vor bloca când vom sări pe platoul de 2.000 de cazuri.

„Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri. Ai o capacitate și e stabilită, mai ales în ATI. În rest, mai putem construi 5 spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca număr de paturi și de oameni care să sprijine sistemul.

Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur”, a afirmat acesta.

Cât despre un val doi al pandemiei, specialistul a spus că ”eu voi ști că sunt în valul 2 când mă vor anunța specialiștii, că am terminat valul 1. Până atunci constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când om ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât”.

 
 

   

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: