Eveniment

Tânăr de 28 de ani din Suceava, decedat după anestezie

Situaţie tragică la Spitalul din Vatra Dornei, unde un tânăr cercetător a murit pe masa de operaţie, la doar 28 de ani.

Un tânăr cercetător din Suceava a murit la doar câteva zile după o partidă de fotbal cu prietenii. Valeriu s-a accidentat la cot şi a murit pe masa de operaţie a Spitalului din Vatra Dornei, după ce doctorii i-au făcut anestezie generală. El avea vârsta de 28 de ani, iar luna viitoare trebuia să-şi susţină doctoratul.

Pe 8 martie, Valeriu Stoilov a mers să se relaxeze cu prietenii la o partidă de fotbal cu prietenii, fără să bănuiască nicio secundă că această distracţie avea să-i aducă moartea. În timpul meciului, tânărul s-a rănit destul de rău la cot, iar cum durerea a persistat şi în zilele următoare, a mers la spital pentru o investigaţie.

În urma radiografiei, medicii i-au recomandat lui Valeriu să se opereze, iar tânărul şi-a pus toată încrederea în aceştia. Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr. Cristian Rusu, a declarat că Valeriu Stoilov a fost internat luni, 13 martie, și programat pentru intervenția chirurgicală pentru data de miercuri, 15 martie.  “S-au făcut toate analizele și investigațiile preoperatorii, totul era în regulă, pacientul nu avea nici o suferință anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, inițial reversibil”, a spus medicul Rusu, citat de Monitorul de Suceava.

După ce a intrat prima oară în stop cardiorespirator, imediat după anestezia generală, medicii l-au resuscitat pe Valeriu, iar acesta și-a revenit. La scurt timp tânărul a intrat însă din nou în stop cardiorespirator. Acesta a fost resuscitat o oră și jumătate, dar acesta din păcate n-a mai răspuns la manevre.

Medicii din Vatra Dornei bănuiesc că a fost vorba despre un bronhospasm peste care s-a suprapus stopul cardiorespirator, o situație foarte rar întâlnită. Directorul Cristian Rusu a declarat că anestezistul este un medic cu experiență de 40 de ani, care i-a declarat că niciodată nu a mai avut astfel de caz.

Vizualizări: 33

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: