Comunitate

Tânărul cu sindrom Down care a luat bacalaureatul vrea să devină preot

Tânărul clujean Mihai Moceanu, care a obţinut media 6,83 la bacalaureat, deşi suferă de sindromul Down, vrea să devină preot. "Am învăţat cu ajutorul lui Dumnezeu şi al lui Iisus Hristos. Am învăţat foarte mult, nimic nu e uşor, omul funcţionează cu mintea, nimic nu se face fără muncă. Am luat 5,20 la română, 6,75 la istorie şi 8,55 la geografie. Sunt fericit. Vreau să urmez acum Facultatea de Teologie, vreau să devin preot, pentru că îmi place să mă rog, să citesc şi să scriu din Biblie. Geografia României îmi place cel mai mult", a spus, într-o conferinţă de presă, Mihai Moceanu.

Mama lui Mihai, Maria Moceanu, a afirmat, la rândul său, că a lucrat cu acesta în fiecare zi, timp de 12 ani, pentru a ajunge la rezultatul de la bacalaureat.

Mihai are o memorie "fantastică", reuşind să înveţe tot Noul Testament şi 150 de psalmi. "Mihai nu ştia să vorbească, dar ştia Liturghia pe de rost, la 12 ani ştia toţi Psalmii pe de rost, sunt 150 de psalmi, e o carte. Ştie acum tot Noul Testament şi o parte din Vechiul Testament. Noi am mers la biserică şi tot ce ţinea de slujbele de înmormântare, de botez, de cununii, Liturghie, de ceremonialul religios, cântecele, rugăciunile le ştia", a povestit Maria Moceanu.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: