Economie

Tăriceanu, îngrijorat de efectele OUG 114 asupra companiilor din energie

Șefii companiilor din energie au participat miercuri la dezbaterea ”Efectele reale ale OUG 114/2018 asupra domeniului energetic din România”, organizată de Centrul Român al Energiei (CRE), la Palatul Parlamentului.

Prezent la dezbatere, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat intenția eliminării taxei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie. 

„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu OUG 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră, i-am spus şi dumneaei, nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat prin cei cu care am discutat până acum. I-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate, care sunt de aşteptat ca aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la întrevederea cu reprezentanţi ai Centrului Român al Energiei de la Parlament.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: