Perla zilei

Tăriceanu vede invers

La referendumul pe justiţie, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), peste 5 milioane de persoane au votat "Da" la ambele întrebări.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, preferă să vadă partea goală a paharului. „La referendum au votat împotrivă un milion de oameni. Încă 1,4 milioane nu au votat. Sunt două milioane care au dezavuat referendumul, fie printr-un vot clar împotrivă, fie neparticipând la referendum. Acestor cetăţeni, precum şi tuturor cetăţenilor din România vreau să le transmit următorul mesaj din partea noastră: problemele cu care se confruntă justiţia din România- ascultarea pe scară largă a telefoanelor, protocoalele secrete dintre servicii, procuratură, Înalta Curte, CSM, abuzurile din justiţie ale procurorilor deja celebre, presiunile făcute de servicii şi procurori asupra judecătorilor. Aceste probleme rămân în continuare. Ele nu s-au rezolvat prin aprobarea referendumului prin majoritate, el trebuie rezolvate. Nu ne putem imagina că ele se rezolvă de la sine”.

Cu un astfel de discurs, Tăriceanu riscă să rămână singur în partid, pentru că ALDE, ajuns la 4%, va continua să scadă în sondaje. 

Vizualizări: 456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Perla zilei:

Citește și: