Administrație

Taxele, impozitele și amenzile se pot plăti de pe telefon

A fost lansată aplicația Ghișeul.ro iar începând din această săptămână, taxele, impozitele sau amenzile se pot plăti direct de pe telefon.

Începând de joi, 26 ianuarie, sistemul oficial de plăți online al statului, Ghişeul.ro, are şi o aplicație mobilă. Cetățenii își pot plăti astfel taxele și impozite de pe telefon.

Într-o conferință de presă susținută de oficialii din Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și cei din Autoritatea pentru Digitalizarea României s-a anunțat lansarea oficială a aplicației pentru mobil Ghișeul.ro.

”Lansarea aplicaţiei mobile ‘Ghişeul.ro’, o aplicaţie simplă uşor de folosit, menită să uşureze viaţa. Cred că orice român care va descărca aplicaţia va descoperi că e mult mai uşor să plăteşti din câteva click-uri taxe şi impozite locale, amenzi”, a afirmat, joi, ministrul Cercetării, Sebastian Burduja.

Oficialul Guvernului a spus că peste 400 de tipuri de plăţi se fac prin această aplicaţie, fără comision. Printre plăţile care se pot efectua, ministrul a enumerat: taxele şi impozitele locale, obligaţiile ANAF, amenzile, taxele de admitere la ASE, taxele de timbru pentru unele tribunale.

Vizualizări: 37

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: