Comunitate

Temperatură de 12 grade Celsius în saloane cu bolnavi Covid

Pentru a se evita orice risc de explozie, atât pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical, uşile saloanelor, dar şi uşile de acces exterior, stau permanent deschise, la Spitalul Mobil de la Leţcani, Iaşi.

Spitalul Mobil de la Leţcani, Iaşi, trece din nou printr-o perioadă dificilă, la fel ca în iarna anului trecut, când a fost închis din cauza temperaturilor scăzute din saloane. De data aceasta nu este vorba despre o defecţiune la sistemul de încălzire, ci despre faptul că uşile saloanelor stau deschise pentru a se evita o explozie, din cauza concentraţiilor de oxigen.

„Nu există defecţiuni de natură tehnică la instalaţia de încălzire. Raportat la numărul de pacienţi şi la polimorfismul virusului Covid-19 (cu tipologia dominantă Delta), consumul de oxigen este extrem de mare, mult mai ridicat decât în valurile precedente. Deşi spitalul dispune de un sistem performant de ventilaţie cu presiune negativă, riscul de acumulare a unor concentraţii periculoase de oxigen (peste 21%) nu poate fi eliminat, în special din cauza pierderilor de gaz de la pacienţii non-intubaţi. Pentru a evita orice risc, atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical, uşile saloanelor, dar şi uşile de acces în exterior ale modulelor sunt în permanenţă deschise”, au transmis reprezentanţii Euronest.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu, cel care asigură şi managementul Spitalului de la Leţcani, confirmă faptul că în saloane temperaturile variază de la 12 la 28 de grade Celsius.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: