Administrație

Teodorovici anunță primele 4.000 de concedieri la stat. Vezi unde!

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunţă că peste 4.000 de posturi din sectorul bugetar vor fi restructurate. Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, vor fi desfiinţate 4.143 de posturi din 21 de ministere, din care peste 3.000 de la Fisc. 

”Este vorba şi de posturi bugetate, şi nebugetate. Administraţia cel puţin cea centrală este supraîncărcată şi vedem în economie efectul. Sunt foarte multe blocaje şi prevederi legale care ar trebuie să producă efecte benefice în economie şi nu se întâmplă, foarte multă rezistenţă la schimbările pe care secolul 21 le impune. E un prim pas acela de a tăia aceste posturi vacante”, a declarat Teodorovici, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Cea mai afectată structură va fi ANAF, care rămâne cu 24.306 de posturi, cu trei mii mai puțin decât în prezent. Încadrarea în numărul maxim de posturi şi în noua structură organizatorică se face în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii, mai prevede proiectul de HG.

Vizualizări: 357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: