Economie

Termocentrala Mintia între lipsa de cărbune și cea de gaz

Peste 4.500 de apartamente din Deva au rămas sâmbătă fără apă caldă, după ce Termocentrala Mintia a fost oprită pentru că s-a depăşit consumul de gaz stabilit prin contractul cu Transgaz, instalaţiile urmând să fie repornite astăzi.

„Am depăşit consumul de gaz pe care îl aveam în contractul cu Transgaz. Termocentrala a fost oprită însă, între timp, am reuşit să rezolvăm problema şi instalaţiile vor fi repornite luni dimineaţa, la ora 0:00“, a declarat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu.

Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea“, Cristian Iştoc, susţine că oprirea termocentralei ar fi fost cauzată de faptul că vechiul contract de aprovizionare cu gaz metan nu ar fi fost prelungit din cauza datoriilor de 16 milioane de lei pe care CEH le are către Transgaz.
„Termocentrala Mintia a fost oprită, din nou, sâmbătă, la ora 11,15. Transgaz a sistat furnizarea gazului metan. Datoria este de circa 16 milioane lei“, susţine liderul sindical.

Termocentrala Mintia a mai fost oprită şi în urmă cu o săptămână, timp de cinci zile, din cauză că nu a mai avut cărbune, situaţia revenind la normal în cursul zilei de joi. În municipiul Deva sunt peste 4.500 de apartamente care folosesc apă caldă furnizată în sistem centralizat de Termocentrala Mintia.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: