Eveniment

Tigări de contrabandă în trenul din Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit peste 410.000 de ţigarete (20.539 de pachete), ascunse în diferite locații în vagoanele unui tren internaţional, care urma să intre în România din Republica Moldova.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi împreună cu lucrătorii vamali au desfăşurat o acţiune specifică pe timpul căreia au efectuat un control asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în cuşetele de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 şi 4, respectiv în pereţii din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de țigarete (20.539 de pachete), de proveniență R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 293.913 de lei, în vederea confiscării și sancționarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 de lei. Deoarece unul dintre cei şase însoţitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal ţigarete, acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: