Administrație

Tinerii cu studii de specialitate vor putea concesiona/arenda până la 50 ha teren pentru amenajarea unei ferme

Guvernul a adoptat joi seara o hotărâre care creează cadrul legislativ necesar completării Programului de instalare a tinerilor fermieri, prin acordarea unor facilităţii, respectiv concesionarea/arendarea unor terenuri agricole cu o suprafată de până la 50 de hectare, în vederea instalării în mediul rural şi desfăşurării activităţilor în domeniul agricol, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Una dintre condiţiile impuse acestora este instalarea în mediul rural şi desfăşurării activităţilor în domeniul agricol, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Actul normativ vizează modificarea, completarea precum şi reglementarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 268/2001, care prevăd posibilitatea ca ADS să concesioneze/arendeze terenurile cu destinaţie agricolă, libere de contract în suprafaţa maximă de 50 ha, aparţinând domeniului public sau privat al statului, prin atribuire directă, tinerilor de până la 40 de ani, absolvenţi ai învăţământului de profil, în vederea înfiinţării de ferme.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: