Externe

Tinerii fug din Transnistria de teamă că vor fi înrolați

Tinerii au început să fugă din Transnistria de teamă că vor fi înrolați în armată, a declarat președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Oficialul de la Chișinău spune că autoritățile din Republica Moldova analizează atent situația din stânga Nistrului.

 „Noi analizăm atent ce se întâmplă în Transnistria și la nivel de cetățeni și la nivel de așa-numitele autorități și formațiunile ilegale militare. Concluzia e următoarea - cetățenii foarte mult sunt îngrijorați și nu-și doresc nicidecum să fie atrași în această aventură, tragedie. Tinerii părăsesc teritoriul din stânga Nistrului, pentru că nu doresc să fie înrolați, probabil e și decizia părinților să fie în siguranță. Drept dovadă e faptul că ei nicicum nu pot înrola în așa-numita misiune pacificatoare, lumea nu dă curs. Așa-numitele autorități au un comportament foarte cuminte, nu îi vedem așa cu declarații belicoase și isterice, cum și-ar dori Kremlinul. Nici cetățenii și nici așa-numita conducere nu dorește să fie implicată în război. Ce face la moment Kremlinul e o campanie de dezinformare”, a spus Grosu la Radio Moldova.

Întrebat despre scenariul din Crimeea în Transnistria, Grosu spune că „una e ce vor și alta e ce pot face”.

Grosu a comentat și decretul anulat de Vladimir Putin, privind recunoașterea suveranității Republicii Moldova în problema transnistreană.

„Noi ne-am uitat la el, erau vizați toți, și cu CSI, ieșirea din START. Ce pot face ei ne vine greu să spunem, conduce o persoană, ce nu ar face, noi avem parcurs european clar, avem vecini care ne ajută, o Ucraină care luptă pentru toți”, a conchis acesta.

Conform Unimedia, presa rusă anunța săptămâna trecută că forțele pacificatoare din Transnistria inițiază antrenamente militare din 1 martie și care vor dura 3 luni.

Vizualizări: 39

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: