Eveniment

Trei asistente medicale din Olt și Arad au murit de Covid-19

Trei asistente medicale, din Olt și Arad, au murit în ultimele 24 de ore, după ce au fost confirmate cu Covid-19, a anunțat marți Federația Solidaritatea Sanitară. Este vorba de o asistentă medicală de 48 de ani de la Secția de Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, care a murit marți, de o altă asistentă de 47 de ani de la Secția Boli Interne a Spitalului Orășenesc Balș și de o asistentă de 48 de ani de la substația Ineu a Serviciului de Ambulanță Județean Arad, ambele decedate luni.


„Sacrificiul lor trebuie să constituie un ultim semnal de alarmă pentru autorități astfel încât să se asigure o protecție reală a salariaților din sistemul sanitar, o compensare adecvată a riscului pe care și-l asumă în această perioadă și un sprijin corespunzător urmașilor celor care plătesc tributul suprem în lupta cu această epidemie”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară.

 
Conform acestuia, 6.652 de salariați din sănătate au fost confirmați până acum cu Covid, iar în rândul angajaților au fost înregistrate 42 de decese.

 
 
 

  

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: