Sport

TRIST! Calificarea, obiectivul echipei de gimnastică a României la JO 2020

România a stabilit obiectivul la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 24 iulie şi 9 august 2020: 6-8 medalii. Situația este extrem de tristă la gimnastică, acolo unde România se făcea remarcată.

Simpla calificare a echipei României la Jocurile Olimpice ar putea fi o performanţă, declară preşedintele Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan.

"Eu cred că în ceea ce priveşte gimnastica românească trebuie să o luăm pas cu pas. Bineînţeles că toţi cei care iubesc gimnastica îşi doresc să vadă medalii din nou la fete şi băieţi, dar perioada dificilă pe care o traversăm nu s-a schimbat foarte mult. Probabil pentru noi şi calificarea echipei la Jocurile Olimpice poate aduce bucuria obţinerii unei medalii în situaţia în care ne aflăm astăzi. Trebuie să fim şi realişti dar avem şi suficientă încredere, pe care trebuie să o arătăm sportivilor noştri. Avem obiectiv o medalie, dar nu vrem să punem presiune pe sportivi”, a spus Răducan, care a adăugat că Larisa Iordache și Marian Drăgulescu sunt sportivii de bază ai țării noastre.

Cu Nadia Comăneci, România a câștigat cinci medalii ilimpice de aur. Ea este prima prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. În ultimii ani însă, România a avut rezultate extrem de proaste la acest sport.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: