Eveniment

Trump le-a dat țeapă americanilor cu vaccinul

  
Guvernatorii mai multor state acuză administraţia Trump de înşelăciune legată de promisiunea de a distribui milioane de vaccinuri pentru Covid-19 dintr-un stoc despre care secretarul pentru Sănătate a recunoscut ulterior că nu există, transmite Reuters preluat de news.ro

Promisiunile făcute guvernatorilor pentru livrarea de vaccinurilor nu s-au materializat, iar deficitul a provocat o stare de confuzie. Cel puţin un centru mare pentru sănătate din New York a fost nevoit să anuleze programările pentru vaccinare, din cauza lipsei vaccinurilor.

 
Numai 10,6 milioane de americani au fost vaccinaţi, de când autorităţile federale au aprobat folosirea în regim de urgenţă a două vaccinuri, unul produs de Pfizer şi BioNTech, iar al doilea de Moderna, a anunţat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Acest număr este cu mult mai mic faţă de vaccinarea a 20 de milioane de oameni promisă de administraţia Trump până la sfârşitul anului 2020, în timp ce numărul infectărilor, al spitalizărilor şi al deceselor ating univeluri record.

Vaccinurile Pfizer şi Moderna trebuie administrate în două doze.

Secretarul pentru Sănătate Alex Azar a declarat joi că administraţia va furniza milioane de doze de vaccinuri ţinute de rezervă pentru administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Mulţi guvernatori au afirmat, vineri, că au fost uimiţi să afle că nu au existat stocuri.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: