Social-media

Twitter elimină cenzura legată de Covid

Platforma de socializare Twitter nu va mai lua măsuri împotriva dezinformării privind pandemia de COVID-19, după preluarea reţelei sociale de către miliardarul Elon Musk, relatează marţi dpa.

Măsurile respective au fost deja suspendate miercurea trecută, potrivit unui mesaj postat pe un site Twitter. În 2020 compania a stabilit reguli pentru a stopa răspândirea informaţiilor false şi înşelătoare referitoare la coronavirus şi vaccinuri.

La acea vreme, Twitter a menţionat pericolul dezinformării pentru persoane care ar putea apela la tratamente neştiinţifice sau ar refuza vaccinarea anti-COVID.

În total, au fost eliminate peste 100.000 de postări şi peste 11.000 de conturi au fost suspendate pentru încălcarea regulilor. Decizia Twitter a fost ţinta a numeroase critici, în principal din partea taberei politice de extremă-dreapta din Statele Unite.

Elon Musk a minimizat în mod repetat pandemia din 2020. El a fost, de asemenea, şi un critic al măsurilor de izolare, care uneori au condus la oprirea producţiei la principala fabrică a producătorului său de maşini electrice, Tesla.

Vizualizări: 61

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: