Comunitate

Uber, Bolt și Clever sunt de astăzi interzise

Aplicaţiile pentru maşini în regim de car sharing, precum Uber, Bolt şi Clever, anunţă că ar putea să nu mai aibă şoferi pe traseu începând de joi, ca urmare a unor modificări legislative. Cu toate acetea, utilizatorii din București spun că au găsit lejer mașini, ca în orice altă zi.

Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală, a explicat la Jurnalul Economic de la Digi24 cum s-a ajuns în această situație și care sunt consecințele în perioada următoare. 

„Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei pun în dificultate aceste servicii prin prisma faptului că schimbarea sintagmei „în mod repetat” cu „o singură dată” transformă cumva și dă drumul unor abuzuri împotriva șoferilor parteneri ai aplicațiilor Uber și Bolt”, a spus Codreanu.

El a precizat că rămâne la latitudinea șoferilor parteneri dacă mai preiau pasageri, începând de joi. În România sunt 2,5 milioane de utilizatori ai acestor aplicații, cei mai mulți în București. Taximetriștii sunt cei care au cerut scoaterea în afara legii a serviciilor de car sharing.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: