Justiție

Ucidere din culpă din cauza unor piulițe nestrînse corect la roți

 
Un proces de ucidere din culpă cu detalii nemaiîntâlnite. Un şofer de TIR a fost condamnat pentru că nu a strâns corect piuliţele roţilor de la remorcă. În mers, două roţi s-au desprins şi au lovit maşini din spate, un şofer fiind ucis. Conducătorul auto al TIR-ului a dat vina pe drumurile proaste.

De aproape şase ani a avut nevoie justiţia din România pentru a tranşa o speţă judiciară rar întâlnită. Un bărbat originar din judeţul Neamţ, şofer de TIR, însă care ar fi provocat un accident rutier mortal în judeţul Iași, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Ioan Olariu a fost găsit vinovat de ucidere din culpă, însă fără a fi comis vreo neregulă de ordin rutier. Olariu se află în vizorul justiţiei din data de 22 octombrie 2014.

În acea zi, dis-de-dimineaţă, înainte de ora 7.00, el conducerea dinspre Paşcani spre Târgu Frumos un ansamblu de autovehicule compus dintr-o autoutilitară şi o remorcă.

La un moment dat, două jante cu tot cu pneuri de la puntea stânga spate a remorcii s-au desprins. Una dintre roţi a lovit o maşina Toyota Auris, iar cea de-a doua a intrat prin parbrizului unui BMW din spatele TIR-ului şi l-a ucis pe şofer.

Anchetatorii care au investigat acest caz au ajuns la concluzie că vinovat de accident a fost şoferul maşinii grele, care nu „nu a strâns corespunzător piuliţele de prindere a roţilor ansamblului auto pe care îl conducea şi nu a verificat ulterior gradul de strângere al acestora“.

Ioan Olariu a putut fi pus sub acuzare şi, zilele trecute condamnat, deoarece această obligaţie de-a sa era prevăzută în fişa postului. În primă fază, şoferul a dat vina pe drumurile proaste, însă în timpul procesului a recunoscut fapta.

Peste două zile, procesul lui Olariu se va relua la Curtea de Apel Iaşi, instanţă care va pronunţa sentinţa definitivă în acest caz.

Vizualizări: 475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: