Externe

Ultimul supraviețuitor al atacului japonez de la Pearl Harbor a murit la 106 ani

Raymundo Chávez, un veteran de război cu rădăcini mexicane care era supravieţuitorul cel mai longeviv al atacului japonez de la Pearl Harbor din 1941, a murit miercuri la vârsta de 106 ani, au confirmat pentru presa locală membri ai familiei acestuia, transmite agenţia EFE.

'Ray' Chávez, care s-a înrolat în marina americană la 27 de ani, a murit liniştit în somn în zorii zilei, a precizat miercuri fiica sa, Kathleen Chavez, pentru publicaţia San Diego Union-Tribune.

În mai 2018, veteranul s-a întâlnit la Casa Albă cu preşedintele Donald Trump, care i-a mulţumit pentru activitate şi l-a felicitat pentru vitalitatea sa.

În 2016, Raymundo Chávez s-a deplasat în Hawaii pentru a participa la ceremonia prilejuită de împlinirea a 75 de ani de la atacul japonez despre care, după cum spunea el, îşi amintea fiecare detaliu.

La sărbătorirea vârstei de 105 ani, Chávez a primit scrisori semnate atât de Donald Trump, care l-a numit "o comoară pentru naţiune", cât şi de la foşti preşedinţi americani precum George H.W. Bush, George W. Bush, Jimmy Carter şi Bill Clinton.

Născut în 1912 în localitatea californiană San Bernardino, Chávez s-a mutat mai apoi la San Diego, unde a locuit, iar după perioada din armată a început o afacere legată de grădinărit de care s-a ocupat până în urmă cu zece ani.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: