Eveniment

Un avion de luptă al SUA a doborât balonul chinezesc

Statele Unite au doborât, sâmbătă, balonul chinezesc care a intrat în spaţiul aerian al țării.

Balonul chinezesc, despre care Pentagonul susţine că este un balon "spion", a fost doborât de un avion de luptă al armatei americane, deasupra Oceanului Atlantic.

Anterior, preşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite se vor "ocupa" de balonul chinez, fără a da mai multe detalii.  "Ne vom ocupa de aceasta", a spus Biden, căruia i s-a cerut să reacţioneze la acest caz, care a provocat o răceală în relaţiile dintre Washington şi Beijing precum şi amânarea unei vizite a şefului diplomaţiei americane Antony Blinken în China.

Traficul aerian a fost suspendat pe trei aeroporturi din sud-estul Statelor Unite ca măsură de "securitate naţională", a anunţat sâmbătă Autoritatea americană de reglementare a aviaţiei civile (FAA).

Inițial, americanii au decis să nu doboare balonul din cauza riscurilor pe care le prezintă posibilele resturi pentru oamenii de la sol, așteptând ca dispozitivul să ajungă deasupra Oceanului.

Beijingul a recunoscut că este într-adevăr un dispozitiv venit din China, dar a dat asigurări că este o "aeronavă civilă, folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice".

Vizualizări: 47

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: