Externe

Un avion nu a putut decola de pe aeroportul din Londra

Avionul Londra-Milano nu a putut decola pentru că era prea greu iar pasagerilor li s-a cerut ca cineva să coboare din avion.

Cerere suprarealistă adresată pasagerilor într-un avion care nu putea decola. 'Avionul cântărește prea mult, cineva trebuie să coboare': aceasta a fost cererea bizară auzită de pasagerii zborului Az227 al companiei Ita Airways, cu plecare de pe aeroportul din Londra, operat de German Airways și cu destinația Milano.

Vântul prea puternic a fost cel care a împiedicat decolarea regulată. La bordul zborului se afla și jurnalistul Gianluigi Nuzzi, care a împărtășit cele întâmplate pe profilul său de Instagram și a vorbit despre 'science fiction'.

 Aeronava 'supraponderală' Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, s-a calculat că surplusul de greutate se ridica la aproximativ 500 de kilograme. Prin urmare, combustibilul suplimentar necesar pentru a decola deasupra zgârie-norilor din City a trebuit să fie compensat prin coborârea unor pasageri. Inițial, s-a planificat coborârea a cel puțin zece persoane. Propunerea a fost de a compensa cu un voucher în valoare de 250 de euro.

Apoi, în cele din urmă, după lungi negocieri, s-a ajuns la un compromis: șase persoane au renunțat la plecare în schimbul voucherului și toate bagajele lor au fost scoase din cală, urmând să fie rambursate în zborul de a doua zi.

Avionul a putut astfel să decoleze cu o întârziere de trei ore.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: