Eveniment

Un bărbat şi-a înjunghiat fiicele gemene

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Roman, şi-a înjunghiat, sâmbătă dimineaţă, fiicele gemene, în vârstă de trei luni, una dintre acestea decedând la spital, iar cealaltă aflându-se în stare gravă.

Agresorul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi nici nu era în atenţia poliţiştilor pentru vreo acţiune violentă. Managerul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf.Maria” Iaşi, Med. Pr. Dr. Alina Belu a precizat că fetiţa a fost operată şi este ventilată mecanic până starea ei de sănătate se va ameliora. Ea a adăugat că momentat starea fetiţei este stabilă, însă prognosticul este rezervat, având în vedere că leziunile au fost multiple, la capsula hepatică şi la intestin.

„Pacientul este momentan stabil, cu un prognostic rezervat, având în vedere că şocul traumatic a fost sever. Riscurile cele mai mari sunt cele legate de tot ce înseamnă funcţionalitatea organelor interne care au fost lezate. A fost lezată capsula hepatică, intestinul şi vedem cum va fi evoluţie postoperatorie. Da, este ventilată, reechilibrată hemodinamic. Probabil că va rămâne ventilată mecanic până starea se va ameliora”, a declarat managerul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf.Maria” Iaşi, Med. Pr. Dr. Alina Belu.

Întrebată dacă bebeluşul va mai avea nevoie şi de alte intervenţii chirurgicale, managerul Spitalului de Copii din Iaşi a răspuns: „Momentan nu ne putem pronunţa. În funcţie de evoluţia pacientului. Să nu uităm că a venit cu stomacul în afara cavităţii abdominale”.

Bărbatul și-a înjunghiat și soţia şi băiatul de 9 ani. Femeia şi băiatul au reuşit să fugă la un vecin, iar acesta a solicitat sprijinul autorităţilor. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au reuşit să îl reţină pe bărbat.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: