Justiție

Un candidat la europarlamentare ar putea fi arestat după alegeri

Situație complicată pentru PNL, partid care are pe lista de candidați la europarlamentare, pe poziția a șaptea, un candidat cu dosar penal. Este vorba de Dan Motreanu, care a fost achitat în primă instanță, dar pentru care procurorii DNA cer în continuare o pedeapsă de închisoare cu executare. Sentinţa va fi dată pe 27 mai, a doua zi după alegerile europarlamentare.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţător în cauză, a pretins şi primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

"Din suma de 700.000 euro, bani primiţi efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaţilor Scutaru George-Adrian şi Motreanu Dan Ştefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate", preciza atunci DNA în rechizitoriu.

Situația aruncă o umbră și asupra referendumului pe Justiție, propus de președintele Klaus Iohannis și susținut verbal de PNL, deși nu este prima dată când partidul susține candidați a căror situație juridică este neclară. (A.A.)

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: